Kies uw taal:
nieuws | 14.09.2023

De norm in Voedselveiligheid: X-ray Detecteerbare Pleisters

Waarom Zijn Pleisters in de Voedingsindustrie Belangrijk?

Voedselproducenten moeten voldoen aan strenge normen en regelgeving om de kwaliteit en veiligheid van hun producten te waarborgen. Een van de mogelijke problemen die zich kunnen voordoen, is het per ongeluk verliezen van pleisters in de productielijn. Deze pleisters kunnen verontreinigingen veroorzaken in het voedselproduct, wat leidt tot ernstige gezondheidsrisico's voor consumenten en mogelijk zelfs tot product recalls.

Waarom metaaldetectie niet altijd volstaat

Hoewel metaaldetectoren effectief zijn in het opsporen van metalen voorwerpen, hebben ze hun beperkingen. Sommige pleisters zijn niet gemaakt van metalen materialen die door standaard metaaldetectoren kunnen worden gedetecteerd. Dit geldt met name voor pleisters met niet-magnetische componenten, zoals aluminium, die vaak in medische pleisters worden gebruikt. Hier komt X-ray detectie om de hoek kijken.

Wettelijke voorschriften

In de voedingsindustrie is naleving van de voorschriften essentieel. Wetgeving, zoals de Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) richtlijnen en de Food Safety Modernization Act (FSMA) in de Verenigde Staten, vereisen dat voedselproducenten maatregelen nemen om verontreinigingen te voorkomen.
Het gebruik van X-ray detecteerbare pleisters sluit perfect aan bij deze vereisten en toont de toewijding van producenten aan voedselveiligheid.

De noodzaak van X-ray detecteerbare pleisters

Om deze problematiek aan te pakken, zijn X-ray detecteerbare pleisters in de voedingsindustrie steeds meer in opkomst. Deze pleisters zijn ontworpen om niet alleen metaal, maar ook röntgenstralen te detecteren. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden opgespoord en verwijderd tijdens de kwaliteitscontrole, nog voordat het eindproduct de consument bereikt.

Detectaplast X-ray detecteerbare pleisters: een betrouwbare oplossing

Detectaplast, een toonaangevende naam in medisch materiaal voor de voedingsindustrie, biedt een breed scala aan X-ray detecteerbare pleisters. Deze pleisters bevatten een speciale bariumsulfaat strip die röntgenstralen opvangt, waardoor ze snel en efficiënt kunnen worden opgespoord. De aluminium film tussen de pleister en het wondkussen zorgt voor metaaldetectie.

In de voedingsindustrie draait alles om veiligheid en kwaliteit.
Het gebruik van X-ray detecteerbare pleisters is een slimme zet voor voedselproducenten die hun toewijding aan voedselveiligheid willen benadrukken en willen voldoen aan de strenge voorschriften.
Detectaplast biedt betrouwbare oplossingen om dit te realiseren. Als groothandelaar van medisch materiaal aan voedingsbedrijven is het van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van deze innovaties en ze aan te bevelen aan uw klanten om hun voedselproductieproces nog veiliger te maken. Samen kunnen we de voedselveiligheid naar een hoger niveau tillen en consumenten wereldwijd beschermen tegen mogelijke gevaren.