Kies uw taal:

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag over onze producen of diensten?
Kijk dan even of u het antwoord terug kan vinden op deze pagina.

Over detectie

Waarom blauwe pleisters?

Een blauwe pleister is visueel snel herkenbaar. Van nature uit bestaat er bijna geen voedsel dat blauw is. Als de blauwe pleister toch in de voedselketen terecht zou komen, kan die dankzij zijn blauwe kleur snel gezien en verwijderd worden.

Waarom en wanneer metaal detecteerbaar?

Bedrijven waar voeding in grote aantallen verwerkt en verpakt wordt, zijn verplicht aan de HACCP norm te voldoen. In de voedingsmiddelenindustrie is metaal een van de meest voorkomende contaminaties in voedsel. Metaal kan in alle stadia van de verwerking van voedsel worden geïntroduceerd, omdat het het meest wordt gebruikt bij de constructie van machines, hanteringsapparatuur en hulpbenodigdheden. Bij verpakte producten wordt een metaaldetector aan het einde van de verpakkingslijn geplaatst voor een inspectie van de gesloten eindverpakking. Hiervoor bevatten alle Detectaplast ® detecteerbare pleisters een aluminium strip van 5gr/m² tussen het wondpad en de drager. Deze aluminium strip zorgt ervoor dat indien een pleister in het voedsel zou terechtkomen, dit automatisch wordt opgemerkt door de metaaldetector en zo onmiddellijk verwijderd kan worden.

Waarom en wanneer X-ray detecteerbaar?

Producten die worden verpakt in gemetalliseerde folie of aluminium trays, worden normaal gesproken door een conventioneel metaaldetectiesysteem geleid voordat ze worden verpakt. Wanneer dit niet mogelijk is, moeten producten die in gemetalliseerde verpakkingen zijn verpakt door een gespecialiseerd röntgeninspectiesysteem (X-ray) gaan.

De Detectaplast ® X-ray pleisters bevatten een met X-ray te detecteren draad uit bariumsulfaat die een zeer hoge dichtheid heeft. Hierdoor worden deze pleisters gedetecteerd door de röntgendetector en zo uit de voedselketen verwijderd. Bariumsulfaat wordt trouwens gebruikt in de zorgsector als contraststof bij het maken van röntgenfoto's.

Over onze producten

Hoe gebruik ik een kneukelpleister?
TOEPASSING KNEUKELPLEISTER

Bekijk het filmpje

Wanneer en hoe gebruik ik een lange pleister?
Lange pleister 01

Voor extra stevigheid en bescherming kan je de lange pleister gebruiken.

Deze pleister kan je tot 3x rond de vinger draaien, wat ervoor zorgt dat je de randjes telkens mooi kan aftapen. Dit beschermt je vinger tegen eventuele stoten en zorgt ervoor dat vuil en contaminatie niet aan de wonde geraakt.

Bekijk de video

Hoe gebruik ik een vlinderpleister?
Vlinderpleister stap 1

Bekijk de video

Hoe gebruik ik een textiel vingerbobbie?

Bekijk het filmpje

Over onze kwaliteiten

Ik ben allergisch aan latex, kan ik jullie producten gebruiken?

Al onze producten zijn latexvrij en hypoallergeen, zelfs de rubber vingerbobbies.

Wanneer gebruik ik welke kwaliteit pleister?

De Detectaplast ® Universal pleisters zijn waterafstotend en vuilwerend, gemaakt uit sterk PE (poly-ethyleen) materiaal.

De Detectaplast ® Premium pleisters zijn waterafstotend, vuilwerend én elastisch, gemaakt uit sterk PU (poly-urethaan) materiaal. De PU film laat enerzijds de huid ademen, wat heel belangrijk is voor een goede wondgenezing. Daarenboven zorgt dit er ook voor dat de huid niet vochtig wordt onder de pleister waardoor de pleister sneller los zou komen. Anderzijds beschermt de PU film de wonde ook tegen water, vuil, bacteria en virussen.

De Detectaplast ® 2nd skin pleisters zijn waterafstotend, vuilwerend én elastisch, gemaakt uit dun PU (poly-urethaan) materiaal. De PU film is dunner dan de Premium pleisters en voelt aan als een 2e huid. Dit zorgt ervoor dat het nog comfortabeler is om dragen. De PU film laat enerzijds de huid ademen, wat heel belangrijk is voor een goede wondgenezing. Daarenboven zorgt dit er ook voor dat de huid niet vochtig wordt onder de pleister waardoor de pleister sneller los zou komen. Anderzijds beschermt de PU film de wonde ook tegen water, vuil, bacteria en virussen.

De Detectaplast ® Elastic pleisters zijn flexibel, gemaakt uit elastisch textiel. Deze pleisters zijn zeer comfortabel en geschikt voor bewegende lichaamsdelen.

De Detectaplast ® Hydrogel pleister is geschikt voor de verzorging van snij- en schaafwonden. De hydrogel bevat 60% water, heeft een licht koelend effect en werkt pijnverlichtend. De pleister creëert een vochtige wondomgeving, dus geen harde korstjes meer. De PU film zorgt ervoor dat de wond kan ademen en dat bacteriën tegengehouden worden. Niet geschikt voor sterk exuderende of geïnfecteerde wonden aangezien het een beperkte absorptiecapaciteit heeft.

Over EHBO

Hoeveel EHBO koffers zijn er nodig in mijn bedrijf?

Elk bedrijf wordt opgedeeld in “units”. Onder een unit wordt verstaan: “elke aparte ruimte, verdiep of afdeling”. Indien er in uw bedrijf bvb een magazijn, een refter en een kantoorruimte is, dan moet er op alle drie de plekken een EHBO-koffer aanwezig zijn.

In regel moet de koffer op ooghoogte geplaatst worden en binnen de 30 seconden bereikbaar zijn voor iedereen.

Eerste hulp in mijn bedrijf; wat heb ik nodig?

Elke werkgever is wettelijk verplicht om te zorgen dat er een EHBO-koffer aanwezig is.

Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf bij een controle volledig in orde is, is het erg belangrijk dat u een goed gevulde EHBO koffer hebt.

Onze EHBO koffers  werden speciaal samengesteld voor mogelijke verwondingen binnen uw specifieke sector.

We stellen een ruim assortiment beschikbaar, waarbij de meest uitgebreide Eerste Hulpkoffers beschikken over meer materialen dan een gewone verbanddoos, zoals bvb een reddingsdeken, mondbeademingsmasker, flamma cream, etc.

Bovendien worden onze EHBO koffers standaard geleverd met een wandhouder. Zo kan de koffer moeiteloos op een vaste plaats bevestigd worden en hoeft niemand hem te zoeken in geval van nood.

Hoe kan ik mijn EHBO box aanvullen?

Controleer je EHBO koffer 6 maandelijks op vervaldata. Producten die over datum zijn dienen verwijderd en vervangen door nieuwe.

Na gebruik van een item uit je koffer, dient dit zo snel mogelijk te worden aangevuld.

Er zijn standaard navulpakketten beschikbaar en producten kunnen ook apart aangevuld worden.

Logistiek en contact

Hoelang duurt het voor mijn levering verstuurd wordt?

Orders worden verwerkt binnen de 24uur na ontvangst, uitgezonderd op weekend -en feestdagen

Ik ben geïnteresseerd in jullie producten, hoe neem ik best contact op?

Je kan het formulier invullen op onze website of rechtstreeks contact opnemen via sales@detectaplast.be