Kies uw taal:

Wanneer gebruik ik welke kwaliteit pleister?

De Detectaplast ® Universal pleisters zijn waterafstotend en vuilwerend, gemaakt uit sterk PE (poly-ethyleen) materiaal.

De Detectaplast ® Premium pleisters zijn waterafstotend, vuilwerend én elastisch, gemaakt uit sterk PU (poly-urethaan) materiaal. De PU film laat enerzijds de huid ademen, wat heel belangrijk is voor een goede wondgenezing. Daarenboven zorgt dit er ook voor dat de huid niet vochtig wordt onder de pleister waardoor de pleister sneller los zou komen. Anderzijds beschermt de PU film de wonde ook tegen water, vuil, bacteria en virussen.

De Detectaplast ® 2nd skin pleisters zijn waterafstotend, vuilwerend én elastisch, gemaakt uit dun PU (poly-urethaan) materiaal. De PU film is dunner dan de Premium pleisters en voelt aan als een 2e huid. Dit zorgt ervoor dat het nog comfortabeler is om dragen. De PU film laat enerzijds de huid ademen, wat heel belangrijk is voor een goede wondgenezing. Daarenboven zorgt dit er ook voor dat de huid niet vochtig wordt onder de pleister waardoor de pleister sneller los zou komen. Anderzijds beschermt de PU film de wonde ook tegen water, vuil, bacteria en virussen.

De Detectaplast ® Elastic pleisters zijn flexibel, gemaakt uit elastisch textiel. Deze pleisters zijn zeer comfortabel en geschikt voor bewegende lichaamsdelen.

De Detectaplast ® Hydrogel pleister is geschikt voor de verzorging van snij- en schaafwonden. De hydrogel bevat 60% water, heeft een licht koelend effect en werkt pijnverlichtend. De pleister creëert een vochtige wondomgeving, dus geen harde korstjes meer. De PU film zorgt ervoor dat de wond kan ademen en dat bacteriën tegengehouden worden. Niet geschikt voor sterk exuderende of geïnfecteerde wonden aangezien het een beperkte absorptiecapaciteit heeft.