Kies uw taal:
nieuws | 06.04.2021

Een ongeval in de keuken, wat nu?

Julienne, bâtonnets, losanges… Deze snijtechnieken zijn de gemiddelde kok niet vreemd. 
Allen hebben ze twee vereisten:  een scherp mes en een degelijke snijplank.

In een professionele keuken wordt vaak snel gewerkt en gebeurt er veel tegelijk. Dit zorgt ervoor dat één moment van onoplettendheid voldoende is. Een sneetje of een schaafwonde hoort erbij, zélfs als je de correcte techniek beheerst.

shutterstock_233454250.jpg
In een keuken is voedselveiligheid de allerhoogste prioriteit, daarom is het erg belangrijk om wonden zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen behandelen, én ervoor te zorgen dat er geen vreemde materialen in de voeding terecht komen. Kristof , Chef
Kristof met koffer.jpg

Een goed uitgeruste EHBO koffer is onmisbaar in je keuken. 

Zorg ervoor dat je koffer steeds goed aangevuld is controleer 6-maandelijks de houdbaarheidsdatum van de producten in je koffer. Een EHBO koffer wordt best op ooghoogte gemonteerd op een (voor iedereen) toegankelijke plaats. Het is erg belangrijk dat de koffer vanop elke plaats binnen de 30 seconden bereikt kan worden.

Koken en snijden gaat heel vaak gepaard met wassen en spoelen, en dat zorgt ervoor dat een pleister die niet voldoende kleefkracht heeft, snel loskomt van de vinger. De kans bestaat dat je pleister in de voeding terecht komt!

Om dit risico in te perken zijn er verschillende zaken waar je kan op letten:

  • Gebruik de juiste pleister 
  • Zorg dat je pleisters een zeer goeie kleefkracht hebben
  • Gebruik blauwe pleisters

De juiste pleister voor elke wonde

Een wondje aan de vingertop bijvoorbeeld, kan best wel een uitdaging zijn om op een goeie manier af te tapen.

Detecaplast vlinderpleisters bieden hier een uitstekend antwoord op! Dankzij de vlindervorm kan de vingertop als het ware moeiteloos worden ingepakt. Om zeker te zijn dat je pleister blijft kleven, kan je eventueel kiezen om er een vingerbobbie bovenop te doen, of extra verstevigen met een cohesief verband.

Ook voor wondjes aan de kneukel, of aan de binnenkant van de kneukel hebben wij gedacht! De kneukelpleister heeft dankzij zijn unieke H-vorm meerdere toepassingen en zorgt er bovendien voor dat de beweegbaarheid van de vinger behouden blijft.

Als het erg snel moet gaan kan het zelfklevend schuimverband een oplossing bieden voor bijna elke verwonding! Deze unieke, zelfklevende foam betekent een revolutie in de wereld van EHBO. Hij is rekbaar en flexibel en kan over elke vorm gelegd worden. Daarbovenop werkt de foam bloedstelpend en is hij water -en vetafstotend.

Alle Detectaplast pleisters zijn gemaakt voor professioneel gebruik en hebben een uitzonderlijke kleefkracht. Daarbovenop hebben wij verschillende kwaliteiten voor elke mogelijke toepassing: Elastic, Premium, Universal, 2nd skin en Hydrogel Wouter Jacobs , CEO Detectaplast
website picture brown plaster vs blue plaster.jpg

Waarom zijn de pleisters best blauw?

Onze pleisters zijn blauw omdat er er van nature uit bijna geen voedsel bestaat dat blauw is. Zo vallen pleisters onmiddellijk op en kunnen ze snel uit het voedselcircuit gehaald worden.  

Op deze vergelijkende foto kan je duidelijk het verschil zien tussen een normale huidskleurige pleister en een blauwe pleister van Detectaplast: de bruine pleisters nemen het kleur aan van de voeding waarin ze terecht komen, of vallen onvoldoende op om ze snel te kunnen zien.

Daartegenover zijn blauwe pleisters héél snel visueel detecteerbaar in elke soort voeding.Met dank aan restaurant De Mangerie - Brugge!