+32 (0)56 13 03 35
Detectaplast ®
NL  ▼

Wat & hoe

Veiligheid en hygiëne zijn van het allergrootste belang in de voedingsindustrie.
Stel u voor dat een bebloede pleister terechtkomt in uw yoghurtpotje, in uw soep op restaurant, in het gehakt bij de slager of in het brood bij de bakker!

Om onze voedselveiligheid te garanderen gelden er Europese richtlijnen en bestaan er verschillende kwaliteitssystemen zoals HACCP, IFS, BRC.
HACCPIFSBRC

Alle bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, distributie en het vervoer van levensmiddelen moeten over EHBO materiaal beschikken dat aan deze normen voldoet. Detectaplast ® beschikt over een compleet gamma detecteerbare EHBO producten die conform zijn aan deze strenge maar noodzakelijke normen.

De Detectaplast ® detecteerbare blauwe pleisters voldoen allemaal aan de HACCP norm en zijn speciaal ontworpen om niet in de voedselketen terecht te komen.
Hoe werkt dit?

Door de bijzonder goede kleefkracht blijven ze goed op hun plaats in moeilijke werkomstandigheden zoals in de voedingsindustrie en grootkeuken. De blauwe kleur zorgt ervoor dat ze snel opgemerkt worden indien ze toch zouden loskomen. Een aluminium strip onder het wondpad zorgt ervoor dat ze door metaaldetectoren uit het productieproces gehaald kunnen worden. Een X-ray draad onder het wondpad zorgt ervoor dat ze zichtbaar zijn voor röntgen detectoren in het geval metaaldetectoren niet gebruikt kunnen worden (voedsel dat in een aluminium folie verpakt is).

goede kleefkrachtblauwe kleuraluminium stripX-ray draad

Een pleister voor elke toepassing

  UNIVERSAL PREMIUM 2nd SKIN ELASTIC HYDROGEL
  PE PU 2e huids PU TEXTILE PU
Snijwonden, schrammen en schaafwonden
Schaafwonden en brandwonden
Wonden met veel wondvocht, blaren
 
Waterbestendig en vuilwerend
Waterafstotend
Beschermt tegen bacteriën en virussen
Elastisch
Laat de huid ademen
Comfortabel gevoel
Sterke hypo-allergene kleefstof
Absorberend niet inklevend wondkussen
Blauw
Latex-vrij
Aluminium film onder wondkussen
X-ray draad onder wondkussen
Voldoet aan HACCP, IFS en BRC standaard

UNIVERSAL


Detectaplast ®

De Detectaplast ® Universal pleisters zijn waterafstotend en vuilwerend, gemaakt uit sterk PE (poly-ethyleen) materiaal.

PREMIUM


Detectaplast ®

De Detectaplast ® Premium pleisters zijn waterafstotend, vuilwerend én elastisch, gemaakt uit sterk PU (poly-urethaan) materiaal. De PU film laat enerzijds de huid ademwat heel belangrijk is voor een goede wondgenezing. Daarenboven zorgt dit er ook voor dat de huid niet vochtig wordt onder de pleister waardoor de pleister sneller los zou komen. Anderzijds beschermt de PU film de wonde ook tegen water, vuil, bacteria en virussen.

2nd SKIN


Detectaplast ®

De Detectaplast ® 2nd skin pleisters zijn waterafstotend, vuilwerend én elastisch, gemaakt uit dun PU (poly-urethaan) materiaal. De PU film is dunner dan de Premium pleisters en voelt aan als een 2e huid. Dit zorgt ervoor dat het nog comfortabeler is om dragen. De PU film laat enerzijds de huid ademwat heel belangrijk is voor een goede wondgenezing. Daarenboven zorgt dit er ook voor dat de huid niet vochtig wordt onder de pleister waardoor de pleister sneller los zou komen. Anderzijds beschermt de PU film de wonde ook tegen water, vuil, bacteria en virussen.

ELASTIC


Detectaplast ®

De Detectaplast ® Elastic pleisters zijn flexibel, gemaakt uit elastisch textiel. Deze pleisters zijn zeer comfortabel en geschikt voor bewegende lichaamsdelen.

HYDROGEL


Detectaplast ®

De Detectaplast ® Hydrogel pleister is geschikt voor kleine 1e en 2e graads schaaf -en brandwonden alsook voor chronische wonden die niet goed genezen. De steriele hydrogel bevat 60% water, heeft een licht koelend effect en werkt pijnverlichtend. De pleister creëert een vochtige wondomgeving voor een snellere genezing. De PU film zorgt ervoor dat de wond kan ademen en dat bacteriën tegengehouden worden. Niet geschikt voor sterk exuderende wonden aangezien het een beperkte absorptiecapaciteit heeft.

Pleisters met verschillende afmetingen.

Naast de verschillende kwaliteiten pleisters met elk zijn specifieke toepassing heeft Detectaplast ® ook vele verschillende afmetingen pleisters in zijn gamma om elke plaats op het lichaam zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.
Naast de klassieke afmetingen beschikken we over lange vingerpleisters (12 cm en 18 cm lang) die geschikt zijn voor een goede fixatie rond de gewrichten van de vingers. De kneukelpleisters zijn speciaal ontworpen in H vorm voor een comfortabele bescherming van de kneukel. De vlinderpleisters zijn dan weer ontworpen om een wonde op de vingertop te bedekken. Tenslotte zijn er ook pleisters op rol in een dispenser beschikbaar die zeer gemakkelijk op maat kunnen geknipt worden.

Interesse? Contacteer ons!
+32 (0)56 13 03 35 +32 (0)56 13 03 35 info@detectaplast.be info@detectaplast.be Evolis 100
8500 Kortrijk
België
frende
PleistersMetaal detecteerbare blauwe pleistersMetaal & X Ray detecteerbare blauwe pleistersBlauwe brandwondenpleistersBlauwe pleisters op rolAssortiment blauwe pleistersPleisterdispensersHuidskleurige pleisters
Verbanden, kompressen & tapesVerbandenKompressenHechtpleisters
Eerste hulpEHBO koffers FoodEHBO koffers non-foodVerzorgende zalfDraagberrieOogspoelflesReddingsdekenOntsmettingsspray
VingerlingenBlauwe vingerlingen in textielBlauwe vingerlingen in rubber
HygiëneHandalcoolgelOntsmetten van oppervlakkenReinigende en desinfecterende doekenOntgeurder
sluiten sluiten